Sayfalar

18 Nisan 2013 Perşembe

Sefarad mutfağının meşhur biskotinleri, diğer adıyla marunçinos

Nihayet birçok denemeden sonra biskotin yapmanın puntosunu yakaladım.  Artık nefis biskotinler yapıyorum.  Biskotin bir çeşit badem kurabiyesi.  İçinde sadece ağartılmış ve öğütülmüş badem, şeker ve hamuru tutsun diye biraz da yumurta beyazı var.  Hammaddesi badem ezmesi diyebiliriz. 
Yumurta beyazı makarondaki gibi çırpılmış değil, sadece hamuru yapıştırma amaçlı.  Bu usul yapılan badem ezmeleri yumuşak, sakız gibi ve de çok lezzetli oluyor.  Yiyenler bayılıyor.  Artık sipariş listemde biskotin de var.


Nasıl?  Nefis görünüyorlar değil mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder